Állítólag ezek lesznek a jövő év kihagyhatatlan úti céljai

A népszerű útikalauz, a Lonely Planet idén 17. alkalommal adta ki könyv formájában a legjobb úti célokat felsorakoztató gyűjteményét.

A Lonely Planet könyv formájában adta ki a legjobb úti célokat felsorakoztató gyűjteményét utazási bloggerek és turisztikai szakemberek javaslatai alapján – szúrta ki a a Travelo.

A legjobb országok listája:

Cook-szigetek

A Cook-szigetek a Csendes-óceán déli részén, Amerikai Szamoa és Francia Polinézia között helyezkednek el, a szigetcsoport 13 lakott és 2 lakatlan szigetből áll.

Norvégia

Norvégia nem véletlenül sokak kedvence. Kristálytiszta levegő, mélykék tenger. Norvégia ugyanakkor a nagyon szép és nagyon lakható városok – Oslo, Bergen, Ålesund, Trondheim – országa is, színvonalas múzeumokkal és gazdag történelmi látnivalókkal.

Mauritius

Az Indiai-óceán dél-nyugati részén fekvő szigetnek nem csak a pálmafákkal körülvett strandjai egyedülállóak. Elképesztő természeti szépségével, esőerdőivel, nemzeti parkjával és vízeséseivel minden oda látogatót lenyűgöz. A búvárkodás és vízi sportok szerelmesei, hajókirándulások kedvelői is megtalálják a helyüket a szigeten. A földi paradicsomként emlegetett sziget népszerű nászutas helyszín. Rengeteg szálloda áll a turisták rendelkezésére, ezek között egyszerűbb és luxushotelek egyaránt megtalálhatók. A legtöbb üdülőhely és szálloda a part közelében helyezkedik el, a lagúnák biztonságos úszást és búvárkodást tesznek lehetővé.

Belize

Belize Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett található, északon Mexikóval, nyugaton és délen Guatemalával határos. Az ország az egyetlen angolul beszélő állam Közép-Amerikában.

Szlovénia

Szlovénia egy látnivalókkal és élménylehetőségekkel teli fantasztikus ország. Az ország fővárosa, Ljubljana könnyedén elbűvöli az oda látogatókat. Ugyanakkor a szlovén főváros mellett számos egyéb gyönyörű kisebb szlovén város és nemzeti park található a látnivalók között, amelyet mindenképpen érdemes legalább egyszer meglátogatni.

Omán

Az Arab-félsziget délkeleti peremén található, Magyarországnál háromszor nagyobb Ománi Szultanátus nem biztos, hogy a legismertebb turistaparadicsomok listáján szerepel, azonban a természeti és kulturális látnivalókban bővelkedő ország évről évre egyre több turistát vonz.

Malawi

A délkelet-afrikai Malawi elsősorban természeti látnivalói és szafaritúrái miatt népszerű, több nemzeti park is található itt, például az UNESCO világörökség részét képező Malawi-tó Nemzeti Park.

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)