Ez a tűpontosan kettéhasadt szikla a világ egyik legnagyobb rejtélye

Az Al Naslaa a mai napig fejfájást okoz a geológusoknak.

Szaúd-Arábiában, a Tajma-oázistól ötven kilométerre áll egy boulderszikla, ami a világ egyik legbizarrabb geológiai jelensége.

Az Al Naslaa névre keresztelt szikla ugyanis a közepén egy teljesen szimmetrikus, vékony vonallal ketté van választva, olyan precizitással, mintha csak lézervágóval csinálták volna.

A természetes lábakon álló sziklamasszívum körülbelül hat méter magas és kilenc méter széles, egy részén pedig ősi sziklarajzok borítják. A tudósok a mai napig nem tudják, mi okozta ezt a tökéletes törésvonalat a sziklában, éppen ezért persze szárnyra kaptak az űrlényeket és ősi, ismeretlen fejlett civilizáció munkáját behozó teóriák.

Annyi biztos, hogy a szikla felületét homokviharok és időszakos esők simították olyanra, amilyen, azonban a vékony rés keletkezése még mindig abszolút rejtély; a tudósok többsége tektonikus mozgásokra vagy évszázadok alatt erodálódott törésre gyanakszik, azonban bizonyítani továbbra sem tudják a hihetetlenül tűpontos törésvonal keletkezését. Nálunk felkerült a bakancslistára!

(Forrás: Wikipédia)