Akadálymentesítették az Akropoliszt, sokaknál ez kiverte a biztosítékot

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az Akropolisz akadálymentesítve lett.

Az elmúlt hónapokban kicsit átalakították az athéni Akropoliszt. Amikor felreppentek Athén jelképének átalakításról már kiverte a biztosítékot a történészeknél és a régészeknél.

És most meg is történt: akadálymentesítették az ókori épületet, hogy a mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthessék. A munkálat a járvány alatt zajlottak.

A világhírű épület mellé egy betonfeljárót emeltek, emellett pedig lift is épült, hogy a mozgáskorlátozottak is láthassák a világ egyik leghíresebb épületét. A volt miniszterelnök, Aléxis Cíprasz teljes mértékben ellenzi a beruházásokat, mondván, megszentségtelenítik a világörökség részének számító épületet.

A kulturális miniszter, Lina Mendoni (akinek véleményét a teljes Akropoliszért és területéért felelős testület támogatja), ezzel szemben úgy véli, hogy ezzel azoknak is lehetőséget adnak, hogy lássák az Akropoliszt, akiknek amúgy sosem lenne lehetőségük rá:

Sok tolószékes embert láttam, akik először jutottak fel az Akropoliszra és nagyon boldogok voltak. Szerintem nagyon fontos, hogy elérhetővé tegyük mindenki számára ezt a több ezer éves kulturális örökséget.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Index)

(Fotók: Getty Images)