Ahol feltöltődik a lélek: káprázatos helyek Erdélyben

Nyáron is tökéletes úti cél Erdély.

Pár napos kirándulásként vagy akár hosszabb időre, Erdély egészen biztos, hogy nem fog csalódást okozni. Feltölti a testet és a lelket is, egy olyan hely, ahonnan feltöltődve, új energiákkal térhetünk vissza a mindennapokba.

De honnan is?

Székelykő

Székelykő a Torockói-hegység része, Torockótól keletre emelkedik, 1129 méter magas, kopár hegycsúcs. Torockó festői szépségű falu, ahol Székelykő miatt mindennap kétszer kel fel a nap. Miután megjelenik, elbújik a hegy mögött, majd újra láthatóvá válik. Erről a jelenségről Jókai Mór is beszámolt az Egy az Isten című regényében.

Madarasi-Hargita

A Madarasi-Hargita a legnépszerűbb hegycsúcs a Hargitában, a székelyek szent hegye, kopjafákkal, keresztekkel ékesített zarándokhely. A Hargita jellemzői az eredeti vulkáni formák, kráterek, vulkáni lejtők és tufapadok. Az 1801 méter magas Madarasi-Hargita csúcsáról lebilincselő kilátás nyílik a Görgényi- és a Gyergyói-havasokra, a Hagymás-tetőre és a Hargita-fennsíkra is.

Gyilkos-tó

Erdély legnépszerűbb, legtöbbet látogatott tava különös körülmények között keletkezett. 1837-ben egy hegyomlás elzárta a völgyben kanyargó Békás-patak áramlásának útját, így a felgyülemlett víz úgynevezett torlasztavat hozott létre. A dolog érdekessége, hogy a területen eredetileg fenyőerdő volt, ezért a Gyilkos-tóból ma is kísértetiesen nyúlnak ki a fenyőfák megkövesedett, halott csonkjai, amelyeket a meszes víz konzervált.

Parajdi sóbánya

A Kárpát-medence legfontosabb sóbányája gazdasági funkciója mellett egyben egészségi központként is működik, ugyanis sós, fertőtlenítőhatású levegője kitűnően alkalmas asztma és egyéb légúti betegségek gyógyítására.

Törcsvár

A várat Drakula gróf, azaz a hírhedt Vlad Tepes nevéhez kötik, azonban ez csak a legenda és az igazat megvallva turisztikai fogás. Törcsvár sosem volt Vlad Tepes birtokában, egyes mendemondák szerint csak itt vendégeskedett, vagy pedig a vár börtönében tartották fogva, de valójában egyik állítás sem bizonyított, sokaknak ezért csalódást okoz a látogatás.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images, wikipedia)

(Forrás: Femina, wikipedia)