A wellness szállodák új generációja infúziós vitaminkúrával, alvásterápiával, biomodulációval csábít

A legmodernebb wellness szállodákban már régmúltból maradt szolgáltatások között szerepel a jádeköves kezelés, a svéd masszázs, az aromaterápia, vagy a sókamrás időzés. Mutatjuk a jelen vívmányait!

Bizonyos, hogy a világ különböző pontjain egészen mást jelent manapság wellness hotelben tölteni a szabadidőt. Nálunk a luxuskategóriás szállodakomplexumok legtöbbjénél is az élménymedencék-hammam-szaunavilág triumvirátusát jelenti repertoár, és ezekhez kapcsolódnak a különböző testkezelések. Párezer kilométerrel arrébb komplett egészségügyi szűrővizsgálatot, izgalmas és persze szuperegészséges csomagokat kínálnak mindazoknak, akik pár napot töltenének testük és lelkük feltöltésével.

A “nemhotel” az új luxus

Ezek a vendégéjszakák sok esetben nem is klasszikus szálloda-formátumú helyeken értendőek, inkább kifejezetten elvonulásra alkalmas, szeparált, nagyobb kiterjedésű bungallóvárosokban, erdei elvonulóhelyeken, dzsungelben létesített, wi-fi mentes zónákban. A látogatás céljának megfelelő maga a szállás is: vagyis például egy jóga-központú, meditációkkal tűzdelte hétvége hitelét veszítené egy csillogó felhőkarcoló ötvenedik emeletén, ahogy az infúziós vitaminkúrát sem feltétlenül egy dzsungel sátrában kell elképzelnünk.

Mindenesetre, a “nemhotelek” a legkedveltebb szállodák manapság, ezek nyújthatnak olyan intim, privát légkört, amibe nem zavar bele a külvilág zaja.

Eltérő árfekvések

A csomagárak a szolgáltatások sokaságától függenek, de általánosságban elmondható, hogy míg például az Emirátusokban (pl: 4 napos holisztikus elvonulás 1200 USD) vagy az Egyesült Államokban (5 napos jóga és wellness a Zion Nemzeti Parkban 1990 USD) egészen borsos áron mérik a néhány napos újhullámos wellness alkalmakat, addig Délkelet-Ázsiában, a mediterráneumban és Mexikóban az előzők feléért is ki lehet fogni 5-7 napos wellness kezeléseket és szállást.

Persze, a szezon sem mindegy: ha nem kirándulni és felfedezni, hanem tényleg felfrissülni és újraépítkezni mennek a vendégek (vagyis kvázi végig a komplexumban és a környékén maradnak) akkor gyakorlatilag mindegy, hogy egy egzotikus célpont esős vagy aszályosabb időszakában érkeznek.

Bonbon helyett zellerszár

De hogy pontosan milyen számunkra még bőven extrának és ismeretlennek számító szolgáltalások közül válogathatnak egy-egy holisztiklus wellness központban az egészségtudatos vendégek? Először is, bekészítésnek nem bonbonokra és pezsgőre kell számítani, sokkal inkább a frissen préselt immunbooster dzsúszok, szuperélelmiszerek jelentik az ellátás gerincét. A hedonizmus t ezeken a helyeken felváltja a tudatosság, odafigyelés és energizálás. Minden, ami nem leterheli, hanem inkább élettel tölti meg a testet, szervezetet, lelket.

A jelen vívmányai

Példaképp mesélünk pár kezelésről, amit megtalálhatunk egy jelen trendjeire felhúzott wellness centerben:

  • tibeti hangtálterápia
  • komplex ayurvédikus konzultációk, gyógyítások, kezelések
  • infúziós vitaminterápiák (személyre szabottan, orvosi kontroll után, vitamin és ásványianyag-szinteket felmérve)
  • terápiás biomoduláció, vagyis gyógyító ingerek (például cryoterápia (más néven fagyterápia), magasnyomású oxigénterápia, autohemoterápia
  • Alvásterápia (szakértővel való konzultáció utáni életminőség- és alvásjavítás)
  • Watsu passzív vízterápia (vízben lebegéssel való gyógyítás)

Természetesen ez csak néhány olyan újhullámos kezelés és életminőségjavítás, amivel a legmodernebb wellness centerek kecsegtetnek. A rengeteg tudományos és felügyelt egészségügyi kezelés mellett ahogy látszik, jó néhány ősi testi- és lelki balanszot teremtő kezeléssel találkozni. A legüdvösebb, amikor a tudományos és az alternatív megoldásokat szakszerűen és természetesen ötvözik.