A vulkán közvetlen közelében süt pizzát ez a guatemalai séf

Rendhagyó helyszínt talált.

A guatemalai Mario David García Mansilla egy egészen új rést talált a helyi turizmus pajzsán: az ország egyik legaktívabb vulkánja, a Pacaya közelében nőtt fel, ma pedig már szép összegeket zsebel be abból, hogy az idelátogató turisták számára a vulkáni láva által felforrósított sziklákon készíti el különleges pizzáit.

Az ételkülönlegesség ötlete 2014-ben pattant ki a ma már könyvelőből lett séf fejéből, amikor a tűzhányó oldalában sétálgatva egy turistacsoportra lett figyelmes, akik a lávafolyam fölött sütögették a mályvacukrot.

Eleinte  a leleményes helybéli steak-, és csirkesütéssel próbálkozott, de hamar rájött, hogy ezeknek az elfogyasztásához rengeteg edényt és evőeszközt is magával kellene vinnie a tűzhányóra. Amikor viszont meglátott egy kisebb barlangot, amely a lehűlt lávából alakult ki, egyből egy pizzasütő kemence jutott eszébe.

Az elmúlt években tökéletesre fejlesztette pizzasütő tudását, és szinte naponta mászik fel a vulkán oldalára, közel harminc kilónyi felszereléssel és hozzávalókkal, hogy a turistákat ellássa friss, forró pizzával.

Kipróbálnád? Mi nagyon is!

 

Korábban összegyűjtöttük a legjobb fagyizókat a Balaton körül, hogy neked már ne kelljen keresgélni. Azt hallottad, hogy a vanília ízű fagyit akár PET-palackból is elkészíthetik?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Nyitókép: Getty Images)

via