A világ legveszélyesebb repterei

A világon több olyan repülőtér is van, ami különösen nagy kihívást jelent a pilóták számára, sőt van, ahol még további képzéseken kell részt venniük, hogy használhassák azokat.

Barra, a reptér, amely minden dagálykor eltűnik.

Barra szigetén egyszerűen a tengerpartot nevezték ki repülőtérnek. A reptér 1930 óta szolgálja ki a repülőgépeket anélkül, hogy bárkinek is eszébe jutott volna legalább egy kifutópályát építeni, pedig az évi tízezer utasnak talán már érdemes lenne. Így viszont olyan izgalmakkal is meg kell küzdeniük, mint a dagály, ami napjában egyszer elárasztja a repteret.

Nepál, Lukla

2700 méteren található a rövid, meredek és halálos leszállópálya. A legharcedzettebb pilótákat is komoly kihívás elé állítja, hiszen Földünk legmagasabb hegyei veszik körbe.  Azt mondják, a Mount Everest előtt még ezt a repteret kell túlélniük a hegymászóknak. A kifutópálya 450 méter hosszú, a vége egy kőfal. A pilóták a féket tövig nyomják, miután a magasság miatt az  átlagosnál gyorsabban, 140 km/órával kell leszállniuk.

 

Karib-térség, Saint-Barthélemy

A karibi Saint-Barthélemy szigetre repülni egy különösen érdekes élmény. A Gustaf III repülőtér leszállópályája ugyanis itt egy hegy tetején kezdődik és egy strandon végződik. Az emberek először még teljesen biztonságban érzik magukat, aztán meglátják, hogy a pálya egészen a vízig tart. Emiatt ide csak kisebb járatokat engednek berepülni.

Madeira, Funchal

Óránként 60 km/órás szél, havi 10 landolás biztosan meghiúsul. Még a pilótáknak is külön képzést kell elvégezniük, hogy landolhassanak a portugál repülőtéren és mindig a pilóta dönti el, hogy leteszi-e a gépet, vagy átstartol.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!