A világ legtitokzatosabb lakatlan szigetei

Érintetlenek, de mégis különlegesek.

A legtöbben eljátszottak már a gondolattal, milyen lenne csapot-papot maguk mögött hagyni, majd elköltözni egy lakatlan szigetre. Van egy jó hírünk: a világban rengeteg lakatlan sziget található.

Kókusz-sziget

A legenda szerint a 19. században egy Benito Bonito nevű kalóz Limából ellopta az inkák aranyát, majd elrejtette a csendes-óceáni Kókusz-szigeten. A szigetcsoport félúton található Ausztrália és Srí Lanka között.

Szikla-szigetek

Az óceániai Palau déli lagúnája ad otthont a Szikla-szigeteknek, amely leginkább az egyedi formáknak, valamint a többségükben érintetlen strandoknak és a filmvászonra illően kék lagúnáknak köszönhetik hírnevüket.

Juan Fernandez-szigetek

Chile partjaitól nyugatra elhelyezkedő Juan Fernandez-szigeteket manapság Robinson Crusoe-szigetként emlegetik: itt lehetett hajótörött az az Alexander Selkirk nevű kalóz, aki később inspirációul szolgált Daniel Defoe karakteréhez.

Mu Ko Ang Thong szigetcsoport

A Mu Ko Ang Thong nevű szigetcsoportot nagyjából negyven sziget alkotja, közülük egyetlen, Ko Paluay benépesített: lakói napjainkig is halászó életmódot folytatnak. A többi helyen tökéletesen érintetlen a természet. A szigetek a Kambodzsa, Thaiföld és Vietnám partjaival körülölelt Thai-öbölben találhatóak.

Monuriki-sziget

A Monuriki-sziget a Fidzsi-szigetekhez tartozó Mamanuca-szigetcsoport leghíresebb lakatlan szigete, ugyanis 2000-ben itt forgatták Tom Hanks és Helen Hunt főszereplésével a Számkivetett című filmet.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images)