A világ legszebb luxusszigetei, amik magánkézben vannak

Természetesen belépni csak engedéllyel lehet.

Különböző hírességek, olajmágnások, társaságok és tehetős emberek büszkélkedhetnek a szebbnél szebb szigettel, ahol saját személyzet, luxuskiszolgálás és természetesen a kék tenger látványa várja őket.

Íme a világ legszebb, magánkézben lévő szigetei:

Musha

Musha a Bahamákhoz tartozik, David Copperfield tulajdonában van. Három kisebb sziget veszi körbe, ami biztosítja az illuzionista és vendégei nyugalmát, maximum 24-en tartózkodhatnak rajta.

Ocean Cay

Az Ocean Cay – vagy Óceán-zátony – egy mesterségesen kialakított magánsziget, ami a Bahamák Bimini területéhez tartozik. 2019 novembere óta az MSC társaság tulajdona, ide viszik fürdőzni a tehetősebb embereket. Különböző strandok, szuvenírboltok és büfék is vannak rajta.

A Skorpiók szigete

Görögországban található, Aristotle Onassis milliárdos vásárolta meg, az Egyesült Államok egykori first ladyje, Jacqueline Kennedy Onassis itt tartotta esküvőjét. Aristotle Onassis végakaratában kijelentette, hogy a sziget mindig a családja tulajdonában marad, amíg fenn tudják tartani, azonban lánya már egy részét eladta, ott 2020-ra egy luxusszállót építettek.

Robins-sziget

A New Yorktól nem messze található Robins-szigetet jelenleg a Wall Street-i tőzsdés, Louis Bacon birtokolja. Erőfeszítéseinek hála az állam legegészségesebb teknőspopulációjának ad otthont, pennsylvaniai iszapteknős is él itt. Három ház van a területen, melyekhez kiszolgálószemélyzet is tartozik.

Kis San Salvador-sziget

A Kis San Salvador-szigetet Félhold-szigetecskének is ismerik, a Bahamákhoz tartozik, jelenleg a Holland Amerika Hajótársaság tulajdona. Különböző szórakozási lehetőségek biztosítottak a luxusmagánszigeten, úszni, búvárkodni, sznorkelezni, jetskizni, biciklizni is lehet, de a mélytengeri horgászat vagy az üvegfenekű hajózás is kipróbálható.

Blackadore-sziget

Leonardo DiCaprio is büszkélkedhet saját szigettel, méghozzá a Karibi-térségben, Belize tartományban. A Blackadore-szigetet egy ökomenedékhellyé alakíttatja a színész, ahol megújuló energiaforrásokon alapuló szállókat épített a látogatók számára.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: wikipedia, Getty Images, pixabay)

via