A világ legnagyobb hólabirintusával nyitott meg Snowlandia

Snowlandiát a lengyelországi Zakopane üdülőhelyen építették fel.

Idén télen valami igazán különlegeset szerettek volna létrehozni, és a világ legnagyobb hólabirintusának megépítése teljesen logikusnak tűnt.

A Śnieżny hólabirintus tehát a legnagyobb ilyen típusú építmény nem csak Lengyelországban, hanem a világon, ahol barátok, családtagok, idegenek együtt próbálnak kijutni a hatalmas útvesztőből. A kanyargósó ösvények erős működésre késztetik az agyat.

A labirintus először a 2015/16-os téli szezonban készült el, és óriási sikert aratott. Idén még magasabbra tették a mércét: 2500 négyzetméterről 3000 négyzetméteresre bővítették, hogy 2022. január 17-én a helyiek és a turisták birtokba vehessék. Körülbelül egy hónapba telt a mesterséges hó előállítása és a teljes labirintus felépítése, ami csak fagyos hőmérsékleten volt lehetséges.

A labirintus tényleg olyan óriási, hogy érdemes iránytűt vagy egy GPS-nyomkövetőt vinni, nehogy a vártnál tovább tartson. A jégből és hóból készült falak ugyanis több mint 2 méter magasak, tehát csalni nem lehet, hogy meglessük, merre lehet a kijárat. Éppen ezért ez határozottan nem olyanoknak való, akik klausztrofóbiában szenvednek.

via