A világ legkülönlegesebb helyei

Igazán különleges, szemet gyönyörködtető válogatást mutatunk.

A Szerelem-alagútja – Ukrajna

Ukrajna közepén található ez a különleges alagút, Kleven városától nem messze, amit a természet alakított ilyen különlegessé. Ebben az alagútban egy helyi gyárig közlekedő magánvonat közlekedik. A vasútvonal mentén a fák sok helyen alagutat képeznek felül is, ami elképesztő látványt nyújt! Az alagút hossza majdnem 3 kilométerre nyúlik. A legenda szerint teljesül a kívánsága annak a szerelmes párnak, aki végigsétál rajta.

Salar de Uyuni – Bolívia

A Salar de Uyuni sósivatagban a hófehér sómezők felszínén a megkettőződött égbolt valami csodálatos. Lenyűgöző, különös, délibábszerű látványt nyújt, ahogy a napsugarak fénye megtörik a sóval borított táj felszínén, mely tükörként veri vissza az égbolt képét, megkettőzve azt. A föld legnagyobb tükreként emlegetett sósivatag a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége. Ez a hely a világ legnagyobb kiterjedésű, és egyben a legmagasabban fekvő sómezője is.

Bambuszerdő – Japán

Japán egyik legszebb természeti látványossága, a Sagano Bambuszerdő. Kiotó vonatállomásától csupán 30 perc alatt elérhető a bambuszerdő. Az erdőbe a növények között keskeny sugarakban világítanak be a nap sugarai. A különleges hang, amit a bambusznövények közt átsuhanó szél okoz, szintén egyedülálló a világon.

Red Beach, Panjin – Kína 

A suaeda maritima nevezetű mocsári fűféle borítja be ilyen szép vörös színbe az Észak-Kínában található Shuangtaizi folyót, amit már a ’80-as években védetté nyilvánítottak. A 30 km hosszú folyó és környéke 260-féle madárnak és további 399 állatfajnak ad otthont, ezért rendkívül fontos terület.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Alfa Tours)

(Nyitókép:unsplash)