A világ legbarátságosabb városa közelebb van hozzánk, mint gondolnánk

A Booking.com közzétette 2022 legbarátságosabb városainak toplistáját.

A szállásfoglaló oldal szakértői 232 millió ellenőrzött értékelés elemzése után kiválasztottak és kiemeltek tíz helyet, melyek tehát a világ legbarátságosabb városainak számítanak.

Az idei lista élén a dél-olaszországi Matera végzett, amely a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott területe. Az 1993 óta az UNESCO Világörökség részét képező település a vendégszerető közösségén kívül csodás barlangjairól is ismert, melyek közül jó néhány szálláshelyként szolgál – szúrta ki a Roadster.

Másodikként zárt a magyarok által is imádott szlovéniai Bled, amely a névadó tavával és háttérben a Júliai-Alpok megnyugtató látványával sokak kedvenc Instagram-célpontja.

Az utazás aktivitással töltők körében is kedveltnek számít, hiszen számtalan vízi sportos, kerékpározós és túrázós lehetőség akad a környéken.

A harmadik helyezett a tajvani Taitung lett. A szigetország délkeleti sarkában található, mérsékelt trópusi éghajlatú várost a Liyushan Parkból nyíló lenyűgöző kilátása és gasztronómiai kiválóságai teszik vonzóvá. Népszerű szálláshelynek számít arrafelé a Little Mansion Homestay, leginkább a tulajdonos minden részletre kiterjedő figyelmessége miatt.