A világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája működik a szomszédban

Egy hete nyílt meg ismét a bécsi Városháza előtt a világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája, a Bécsi Jégálom.

9500 négyzetméteres összterületével a 26 évvel ezelőtti kezdetekhez képest már csaknem ötszörösére növekedett a bécsiek kedvenc téli sportpályája.

Nemcsak a pálya hosszát növelték meg, de nagyobb lett a Sky Rink Jégterasz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is – írja a museum.hu.

Romantikus jégösvény és négy korcsolyapálya várja a kezdő és haladó korizókat a Rathausplatzon 10 és 22 óra között.

A kezdő korcsolyázók külön gyakorlópályán sajátíthatják el ezt a különleges téli sportot. A 8,50 eurós belépőjegy (online 7,65 euró) négy órára érvényes, a nyitvatartás utolsó fél órájára azonban már nem kell jegyet venni. A bécsi óvodák és iskolák tanítási napokon, 10 órától 16 óráig ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját.

Idén először a koronavírus-járvány miatt – a korcsolyázáshoz szükség van egy egyszeri regisztrációra, illetve online is lehet jegyet vásárolni. A helyszínen ellenőrzik a védettségi igazolványt, és a 6 év felettiek csakis a korcsolyapályán lehetnek FFP2-es maszk nélkül. A Bécsi Jégálom március 6-án 22:00-ig várja az érdeklődőket.