Copenhagen, Denmark on the Nyhavn Canal.

A világ 5 legszínesebb városa

Szó szerint életet, színeket visznek a hétköznapokba.

Koppenhága

A Nyhavn csatornánál lévő színes házak a 17-18. században épültek. Eredetileg a szegény réteg lakott itt, illetve ezen a részen dorbézoltak a matrózok, amikor megérkeztek a kikötőbe. Ma már Koppenhága egyik fő látványosságaként tartják számon.

Cartagena

Kolumbia ékszerdoboza, a Karib-tenger partján található Cartagena sok látogatót idevonz, különösen a történelmi városrész falfestményei és vibráló színei miatt – a házakra kitűzött zászlók még tovább színesítik a szűk utcácskákat.

Manarola

Nem maradhat ki a felsorolásból a Cinque Terre sem! Az olasz riviéra partján, a hegyoldalba épült város szemet gyönyörködtető látványa mindenkit ámulatba ejt. Manarola a Cinque Terre egyik települése, amely a másik néggyel együtt az UNESCO Világörökségének részévé vált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Italy • Travel • Passion (@italy.photos) által megosztott bejegyzés

Old San Juan

A Puerto Rico-i városban sétálva nem fogjuk kétszer ugyanazt a színt látni! A történelmi belváros macskaköves utcáitól kezdve a tengerparti panorámáig a színek minden árnyalatával találkozhatunk a házak falain.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PUERTO RICO VIVE 🇵🇷 (@prvive) által megosztott bejegyzés

Poznan

Habár a lengyel városnak hányattatott sors jutott a történelem során, mégsem akarják eltakarni azt. A hatalmas főterükön rengeteg régi ház áll, melyek különleges színekben, geometriai falfestményekkel, régi nagyok arcképeivel díszelegnek.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Instagram, Getty Images)