A város, ami olyan, mintha legóból építették volna

Legoland-et évente 15,7 millióan látogatják.

A legók nem csak a gyerekek figyelmét hívják fel magukra, szakképzett építészek – konkrétan Dmitro Vasziljev, Alekszandr Popov, Olga Alfiorova a kelet-európai Archimatika cégnél – szintén érdeklődnek a legók iránt. Az Archimatika építészei a miniatűr méretű építőkockákban találtak ihletet legújabb projektjükhöz: a Comfort Townhoz, egy Kijevben, Ukrajnában található lakásprojekthez, írja az architecturaldigest.com.

Amikor elvállalták a projektet, az építésziroda célja az volt, hogy a nyüzsgő ukrán város közepén lévő, meglehetősen csúnya ipari övezetet gyönyörű lakótömbbé alakítsa, ami mindenekelőtt eladható. A projekt végül 11 évet vett igénybe.

 

A város az építészeknek szabad kezet ajánlott, hogy a területet olyan hellyé alakítsák, ahol az emberek valóban élni szeretnének, így nem meglepő, hogy a csapat egy Lego-városhoz hasonlót épített. A fényes, figyelemfelkeltő árnyalatok és a szemet gyönyörködtető pasztellszínek kombinációjával olyan gyönyörű hellyé tették Comfort Townt, amit nehéz nem észrevenni – írja a Sokszínű vidék.

Ezek Európa legbarátságosabb városai. Illúziók Múzeuma nyílt Budapesten.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)