A teljes fogatlanság megoldása az implantológiai rehabilitáció 

Az elvesztett fogak pótlására a legkorszerűbb eljárás az implantáció. A teljes fogatlanság esetében szintén tökéletes megoldás, viszont függ az íny és a csontszövet állapotától. Előfordulhat, hogy csontpótlás válik szükségessé vagy más speciális beavatkozások. 

Fogbeültetés, implantáció körülményei 

Fontos megjegyezni, hogy a fogászati problémáknál is ugyanúgy a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. Sajnos azonban léteznek olyan esetek, melyekben nem lehet gátat szabni a súlyos következményeknek, ilyenkor az egyetlen, amit tehetünk, hogy időben cselekszünk.

Miért fontos mindez? A foghiánynál az íny és a csont elkezd sorvadni, viszonylag gyorsan elér egy olyan állapotot, melyben már nem lehet eredményesen elvégezni a fogbeültetést. Az ilyen helyzetekben csontpótlás előzi meg az implantációt. Akiknél azonban nem lehet elvégezni egészségügyi okokból, számukra is léteznek speciális megoldások.

De miért várnánk meg ezt a súlyos állapotot, ha elkerülhető egy hosszadalmas műtétsorozat? Figyeljünk oda az intő jelekre, vagyis ne vegyük félvállról a fogágybetegségeket, ne legyintsünk a vérző ínyre, és zárjuk ki a káros szokásainkat, amennyire csak lehetséges. Baj esetén forduljunk azonnal szakemberhez!

Részleges foghiány vagy teljes fogatlanság? 

Rendszeres fogászati ellenőrzés mellett csökkenthető a rizikója a fogak elvesztésének. Az idő szerepe jelentős, nem mindegy tehát, hogy csupán néhány fogat veszítünk el, vagy az összeset.

Szerencsére a korszerű, modern technikáknak hála, szinte bármely probléma megoldható. Egyesek időigényesebb, hosszabb eljárások, mások viszont gyors megoldást nyújtanak. Ez nagyrészt azon múlik, hogy mennyire súlyos az állapot. Az implantáció lehetőséget teremt a fogak pótlására, akár teljes fogatlanság esetén is, ilyenkor az állcsontba 4-8 implantátum beültetésével fix híd készül. Egyesével történő pótlásnál pedig állcsontonként 12-14 implantátum válik szükségessé, ez az implantológiai rehabilitáció lehetővé teszi, hogy újra magabiztosak lehessünk.

A Halász Klinika minőségi szolgáltatásai által újra teljesebb életet élhetünk. Az életminőség-javulás magával hoz egy sor további pozitív változást.

Egy speciális eljárás 

Azoknak, akiknek nincs elég csont a beültetéshez, az “all-on-4” módszer jelenthet segítséget. Ez az eljárás kifejezetten azoknak lett kifejlesztve, akik valamilyen oknál fogva nem vállalhatják a csontpótlást, akár személyes döntés okán. A módszer lényege, hogy állcsontonként 4 speciálisan behelyezett implantátum segítségével 12 tagú híd beépíthető, mindez csontpótlás nélkül. Fix fogak protézis helyett? Ugye milyen jól hangzik? Miért ne élnénk a modern kor prémium szolgáltatásaival?

Feszengő zárt ajkak helyett válasszuk a mosolyt és a magabiztosságot!

(Szponzorált tartalom)