A svájci tavon fűtött vizes csónakokban fürdőzve ringatózhatunk

Akkora divatját éli a dézsafürdőzés, de mi van akkor ha a dézsafürdő eleve egy tavon úszik? Svájcban ez a legújabb őrület, egyszerűen imádják, amit meg tudunk érteni!

Megy a gőzös, megy a gőzös a…

Tóba bele. Egyszerre vonzó, vicces és lehetetlen a HotTug néven futó program, amit leginkább Svájcban érhetünk el. Most éppen a kristálytiszta Brienzi-tó víztükrén indítják a programot, ami megannyi kellemes dolgot ötvöz, egyetlen alkalommal. Hiszen fürdőzünk, ringatózunk, kikapcsolódunk, nézelődünk, beszélgetünk — ez tényleg a “livin’ my best life”, vagyis az élet élvezetének a kimaxolása.

38 fok a víz alatt, mínuszok a levegőben

A különleges, erre az apropóra készített “úszó dézsák” 38 fokosra felfűtött vizet tartogatnak falaik között, ebbe kell belehuppanni. Maga a csónak motoros meghajtású és egy rövid eligazítás után bárki tudja irányítani — ennek köszönhetően nem kell hozzá “kapitány”, vagyis egy vadidegen ember, aki velünk ázik a melengető vízben. Csak mi — barátok, család vagy a párunk. Mivel előre felfűtik, ezért azonnal készek az indulásra, de fával lehet folytatni a fűtést, ha szükségünk van rá. Elég jó érzés nyakig elmerülni a habokban, miközben kint akár verőfényes is lehet az idő, mínuszokkal megspékelve. Hiszen ne feledkezzünk el róla, egy svájci tavon hajókázunk!

Maximum hatan, jól ellátva

Egy csónak maximális kapacitása 6 fő, és az ellátmányunkról is gondoskodnak, ugyanis az étel és italfogyasztás is megengedett a fedélzeten (vagyis a vízen). Ezen egy kicsit elmosolyodtunk és eszünkbe is jutott a Tök Alsó című film ikonikus jelenete, amikor az egyik szereplő még a jacuzziba beeső fagylaltot is élvezettel nyalja el, de lényegében miért ne lehetne úriasan megebédelni a tavon? Sima csónakázás alkalmával is adott lehet, így a dupla vízi kalandkor is opció.

A tavon kívül is mehet az ázás

A svájciak imádják az ázást, ez látszik abból is, hogy a tó körül külön dézsaparkot is találunk — ‘Hot Pot Brienz’ néven. Itt szintén közösségi programként fürdőzhetünk és falatozhatunk a rengeteg fadézsa egyikében. És ha fondüzésre szottyannak kedvünk, az is megoldható!

További információ: HotTug Interlaken, HotPot Brienz