A Spice Girls egykori turnébuszában szállhatsz meg a Wight-szigeten

Összesen hárman tudnánk kényelmesen megszállni az angol Wight-szigeten parkoló Spice Busban, amit modern szálláshellyé alakítottak és az Airbnb-n kínálnak. Ugye megvan miről beszélünk?

Ha Spice Girls rajongó, esetleg All Saints kazikat vásároló “ellendrukker” voltál, akkor biztos megvan a Spice World című játékfilm, amit 1997-ben vetítettek a mozik. Leánykori nevükön Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Chrisholm, Melanie Brown és Victoria Addams leuralták a ’90-es éveket, minden idők egyik legsikeresebb lányzenekaraként írták be magukat a poptörténelembe. Tinilányok milliói sikítottak koncertjeiken, dezodortól a nyalókán át a tipikus holdjáró cipőkig mindent lehetett kapni Spice Girls felirattal, ami szinte eladta magát.

Persze a filmkészítésből sem akartak kimaradni (vagy kihagyni őket a menedzsment), megszületett a butácska, mégis a lányokat kicsit közelebb hozó Spice World, amit zenés vígjáték kategóriába tettek. Az iMDB-n a lesújtó 3,6-os pontszámon zötyög, valószínűleg senki sincs, aki önszántából újra megtekintené, de néhány jelenet még azért él a memóriánkban. Például, amikor az Egyesült Királyság lobogójának mintájával kifestett emeletes turnébusszal átugratnak az éppen nyíló Tower Bridge-n. Mindezt a manővert későbbi Beckhamné, Victoria hajtja végre, a trükköt pedig egy játékbusszal illusztrálták.

Újranézve ez talán még szörnyebb, viszont a moziban szereplő busz még mindig létezik, és köszöni nagyon jól van. Egészen nagy felújításon és korszerűsítésen esett át, és a festői Wight-szigeteken parkol, nem másért, minthogy vendégeket fogadhasson egészen tágas “gyomrában”.

A Spice Bus tehát szállásként került fel az Airbnb adatbázisába, és ugyan öten, mint az eredeti felállás, sajnos nem tudnánk megszállni benne, három embernek kényelmes és igencsak egyedi panziója lehet.

Egy éjszaka három főnek körülbelül 120 000 forintba kerül ebben a sokaknak nosztalgikus és a tinédzser éveket felelevenítő járgányban, ami a mai divat szerint ízlésesre és komfortosra lett felújítva.

Girl Power!