A luxus fellegvára: hotel nyílt Versailles-ban

Fényűző, nem mindennapi és valószínűleg mélyen pénztárcába nyúlós lesz Franciaország legelőkelőbb hotele.

Versailles-ban nyílt meg Franciaország talán eddigi legelőkelőbb hotele, ami a Château de Versailles, Le Grand Contrôle nevet kapta. Az épületet, ahol a hotel helyet kapott még 1681-ben épített XIV. Lajos kedvenc építésze, Jules-Hardouin Mansart.

 

A hotelben 14 királyi szoba és lakosztály található, utóbbiak közül az egyik 120 négyzetméteres. Emellett a 20 Michelin-csillaggal büszkélkedő Alain Ducasse gondoskodik az ételekről, és természetesen a medence sem maradt ki, a Valmont-spa 15 méteres medencével áll az idelátogatók rendelkezésére.

„A szállodát nagyrészt eredeti bútorokkal rendeztük be, a belsőépítész Christophe Tollemer szorosan együttműködött a francia örökség és művészet kiemelkedő szakértőjével, Emmanuelle Vidal-Delagneau-val a XVII.-XVIII. századi autentikus műtárgyak kiválogatásában” – olvasható a működtető Airelles közleményében.

A vacsora az Airelles szerint a királyi bankettek hangulatát idézi, a felszolgálók korhű kosztümökben vannak, az étkészlet pedig arannyal és ezüsttel futtatott.

A pompát pedig meg kell fizetni, az árak 2200 dollárnál (kb. 660 ezer forinttól) kezdődnek.

Érdemes körülnézni a hotel honlapján is, ahol azonnal a francia letűnt korok eleganciájába csöppenhetünk hacsak két pillanatra is…

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via