A legszuperebb hazai lombkoronasétányok

Hétvégi programnak sem utolsó!

A következő lombkorona tanösvények közül érdemes felfedezni egy-kettőt, hiszen nemcsak szuper programok barátokkal, családdal, hanem új élményt is kínál.

Makói lombkoronasétány

Makó virágos városa mindannyiunk számára jól ismert a hagymáról, termálvizéről, de talán csak kevesen tudják, hogy itt található hazánk egyik leghosszabb lombkoronasétánya. A 10 méter magasban egy 191 méter hosszú, függőhidakkal összekötött, 10 állomásos izgalmas tanösvény várja az ide érkező kirándulókat. A sétány végén egy 18 méter magas kilátó toronyból csodálhatjuk a kilátást, melynek tetejéről -200 Ft ellenében- akár csőcsúszdán is távozhatunk.

Pannonhalmi lombkorona-tanösvény

Pannonhalma számtalan értékes látnivalói közül most a 2018-ban épült lombkoronasétányt emelnénk ki. A 14 méter magasban épült hal alakú tanösvény 80 méter hosszú, hal feje kilátópontként működik, gyönyörű panoráma nyílik róla a környező dombságra. A kihelyezett információs táblákról sok érdekességet tudhatunk meg a környékről.

  • A sétány akadálymentesített, babakocsival, illetve kerekesszékkel is végigjárható.
  • Gyalogosan, kijelölt ösvényen érhető el, a Boldog Mór-kilátó mellett található közvetlenül, ingyenesen látogatható.
  • Weboldal: https://www.kaeg.hu/

Lombkoronasétány a Jeli arborétumban

Sokunk kedvence lehet a csodálatos virágokkal és különleges növényekkel ékeskedő Jeli arborétum. Minden évszakban, de főleg tavasszal a rododendron virágzásakor megtelik ez a hatalmas kert lelkes növénykedvelő látogatóval. A hatalmas arborétumban, a fenyőerdőben, az „óriások erdejében” 10 méter magasban vezet a 130 méter hosszú izgalmas lombkoronasétány. A különböző ritka fenyőfajokat bemutató tanösvény néhány különleges állomással színesíti kirándulásunkat. Érdemes kipróbálni.

Gyomaendrőd

A következőkben a Dél-Alföd szívében megbújó Gyomaendrődre látogatunk, az erdőkkel, mezőkkel és holtágakkal körülvett hangulatos kisvárosba. A Hantoskerti holtág ölelésében fekszik az Erzsébet liget. Ebben a csodálatos környezetben épült fel az interaktív és játékos többszintes lombkoronasétány, amelynek különlegessége a vízi tanösvény: egy részét gyalog, a másik részét csónakkal járhatjuk be.

  • A tanösvény és a vízi ösvény látogatása díjtalan.
  • A vízi szakasz csónakkal járható részéhez csónak bérelhető egy órára nyitvatartási időn belül: maximum 4 fő részére – 2000 Ft/ csónak.
  • A kilátó és a lombkoronasétány belépői: teljes árú: 600 Ft, kedvezményes: 400 Ft.
  • Weboldal: http://www.gyomaendre.hu/hu/info/latnivalok/erzsebet-ligeti-lombkorona-setany-es-kilato.html

Sás-völgyi lombkorona-tanösvény, Hetvehely

A Mecsek-hegység gyönyörű erdei környezetében, Hetvehelyről könnyen megközelíthető Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola közelében 2017-ben adták át a Sás-völgyi lombkoronasétányt és tanösvényt. A sétány 6 méter magas és 50 méter hosszú. A kisvárosból hosszú betonút vezet a lombkoronasétányhoz, mellette játszótér, homokozó, kötélpálya, gólyafészek és focipálya is helyet kapott. A belépés díjtalan.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: szallas.hu, Facebook, Youtube)