A legszuperebb autómozik Magyarországon

Nem próbáltátok még? Épp itt az ideje!

1932 óta nézhetjük autóból a filmeket, de a drive-in, vagyis autósmozizás az 50-es, 60-as évek Amerikájában élte fénykorát, majd kis késéssel megérkezett az őrület Magyarországra is. Hol lehet kipróbálni ezt a különleges élményt?

Budapest

A Lupa Drive-in Autósmozi a 60-as évek amerikai autósmozijainak hangulatát adja majd vissza. Nyitás: július 1-jén, csütörtökön.

 

A Lupa strand főparkolója lesz a Lupa Drive-in Autósmozi helyszíne. A filmeket egy 60 nm-es, valódi filmvászonra vetítik majd. A repertoáron hazai és nemzetközi sikerfilmek és filmklasszikusok szerepelnek, a nyitóhéten olyan nagy kedvenceket nézhetünk majd meg, mint a Ponyvaregény, a Bohém rapszódia vagy a Kincsem. A vetítések minden héten csütörtöktől vasárnapig lesznek, és napi egy filmet lehet majd megnézni. A vetítések sötétedéskor, pontban 21 órakor kezdődnek. A belépő autónként 4990 Ft, viszont egy autóba annyian ülhetnek be, amennyien csak beférnek. A filmek nem lesznek kihangosítva, az autórádiókkal lehet majd befogni azok hangfrekvenciáját.

Csopak

A csopaki mozi autós- és kertmozi egyben, ahova a belépő egységesen 1.200 forint. A mozi Csopakon a Forrás utca 5. szám alatt található, és már a 25. születésnapját ünnepli.

A heyszínen működik büfé, ahol popcorn, dobozos üdítők is vásárolhatóak.
Előadások kezdete: 21:00
Honlap: www.kertmozi.hu
Műsor ügyekben hívható információs vonal: 06-20-928-2808, 06-88-429-308

Ha már ott vagyunk, a környéken is érdemes körülnézni.

Mogyoród

A csaknem 6 hektárnyi területű mogyoródi autósmozi 400 autó befogadására képes, és közvetlenül a Hungaroring szomszédságában található – ha Pestről indulunk, az M3-ason 10 perc alatt odaérhetünk. A vászon, amelyen a filmeket csodálhatjuk, itt a legnagyobb hazánkban.

 

A többi moziról – mint Tatabánya, Westend Autósmozi egyelőre nincs hír az újranyitásról, és sok autósmozi nem élte túl a pandémiát sem.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images, Totalcar.hu)