Fotó: Unsplash

8 szállodás praktika, amit legközelebb mindenképp vess be!

Szokás mondani, hogy a hotelben úgyis csak aludni fogunk... de mi a helyzet, ha ideiglenes hajlékunkban kényelmesebbé tennénk az eltöltött időt?

A közelmúltban meséltünk róla, hogy miért nem érdemes a szállodai szobában vízforralót használni, de az elrettentő példa mellett számos olyan trükk, ha úgy tetszik travel-hack létezik, amivel komfortosabbá tehetjük a hoteles tartózkodásunkat. Mutatjuk is a kedvenceinket.

  • Ha alapvetően párás az időjárás az úti célodon, a szállodákban megesik, hogy az ipari légkondicionáló nem áraszt magából annyira finom illatot. Nem is rosszat, csak inkább amolyan “párásat” és jobb lenne kellemes illatra megérkezni a szobába. Csomagolj be magaddal egy autós klipszes légfrissítőt, amit a kocsidban is a ugyanúgy a légbefúvásra illesztesz és csiptesd fel a szoba légkondijára.
  • Zavar a fény? Biztos van sötétítő függöny, amit a szállodai fogasok csipeszével könnyedén összeilleszthetsz úgy, hogy egy pici fénysugár se szűrődjön be. Így te magad szabályzod majd, hogy mikor szeretnél mégis verőfényes napsütésre ébredni.
  • Nincs elég konnektor? A többiek mindig éppen töltenek valamit? Esetleg csak egyetlen átalakítóval érkeztetek? USB.bemenet biztos van a hotelszoba televízióján, így azon keresztül is tölthettek egy telefont például.
  • Jól jönne egy vasaló, de nincs a szobában és nem szívesen vesződnél a kölcsönzéssel, szállodai szolgáltatással? Akaszd fel a kívánt ruhát egy vállfára a fürdőszobában, amikor épp forró zuhanyt veszel és a gőz majd teszi a dolgát. Te is megtisztulsz és a bőröndben összegyűrődött ruhád is kirúgja magát!
  • Ne berzenkedj, nyugodtan fordulj a recepcióhoz, hiszen éppen azért vannak, hogy a legkényelmesebbé tegyék a szállóvendégek vakációját. Otthon hagytad a telefontöltőd? Nehogy újat vásárolj! Biztosan voltak, akik épen a te típusodból a szobában hagyták a sajátjukat, melyeket pont ezekre az esetekre is el szoktak tenni — ilyen fogyóeszközökért nem szoktak visszatérni. Nyugodtan kérj a recepciótól telefontöltőt, vagy bármilyen kisebb szívességet: még egy kis üveges tusfürdőt, extra zuhanysapkát stb.
  • Nem mindenhol olyan szerencsések, hogy iható és jó minőségű legyen a csapvíz. A szállodák recepcióján, fitness termeiben, kialakított wellness egységben általában van vízautomata, ahol bármikor fel tudod tölteni a kulacsod, nem kell hozzá újabb PET-palackos vizet vásárolnod. Élj a lehetőséggel!
  • Ugye észrevetted már, hogy a szállodai minibárok, kis hűtők tartalma mindig durván túlárazott? Három-négyszeresére is felárazhatnak egy-egy kis üdítőt/szeszesitalt a bolti árakhoz képest.  Ha nem költekeznéd túl magad egy megkívánt szénsavas üdítő miatt, ha elfogyasztottad, vedd újra ugyanazt az italt, negyed annyiért és pótold ki a hiányt.
  • Ágyba reggeli?! Egyszer annyira jó lenne megélni ezt egy hotelban is… nos, hacsak nem egy nagyon kifinomult hotelben szállunk meg, a room service reggelik azért nem mennek mennybe — hasonló kontinentális fogások érkezek, mint amiket összeválogathatunk a büféreggeli során, de a szolgáltatás miatt felszámolnak elég sok plusz díjat. Ha nagyvárosban vagytok, inkább nézzetek ki egy közeli szuper reggelizőt, ha nyaralóhelyen, akkor is megteszi egy piac, a helyi pékség. Izgalmasabb lesz a választék!

Forrásaink voltak: morehackz.com, myjournal.com