A lángoson túl: igazi különlegesség lett a Balaton strandétele

Hetedik alkalommal hirdettek győztest idén az Év Strandétele versenyen.

A répa-dogot Balatonfenyvesen készíti a Konyhám, és 1700 forintba kerül – írja a Gusto.hu.

A döntőbe hét ételt juttattak be az előkóstolók, a zömmel gasztro-újságírókból álló, Bíró Lajos séffel is erősített zsűri közülük választotta ki a győztest és az év felfedezettjét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A Konyhám-My Kitchen (@a_konyham) által megosztott bejegyzés

Ez utóbbi a balatonvilágosi Tarow bisztró vegán bundáskenyere lett.

A répa-dog egy rusztikus, panko jellegű morzsában kisütött répa, amit különlegesen finom és egészséges strandételnek értékeltek. A répa-dog mellé sült bacon, majonézes-tejfölös pesztó, marinált gyömbér és hagyma jár, az ára 1690 forint.

A vegán bundáskenyér egy bagett, aminek bundája csicseriborsólisztből, mandulatejből készül, amit kurkumával tesznek tojásosabb színűvé, és fekete sóval tojásosabb ízűvé. Avokádó, paradicsomos salsa, savanyított lilahagyma és friss zöldfűszerek járnak mellé, 2350 forintért – olvasható a Gusto.hu-n.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Konyhám/Instagram)