A középkori torony tetején lévő minipark igazi olasz különlegesség

A magyaltölgyekkel díszített torony nem mindennapi látvány nyújt.

Toszkána különösen kedvelt célpont az utazók körében, amin cseppet sem csodálkozunk, hiszen rengeteg érdekes település található itt, köztük Lucca, ahol a város fölé egy középkori torony magasodik, tetején pedig magyaltölgyek nőnek.

A Torre Guinigi tetején lévő minipark kilátóként üzemel, ahonnan remek panoráma nyílik a városra és a hegyekre is. Azonban az is az igazsághoz tartozik, hogy a bámulatos panorámáért és a nem mindennapi kis kertért a torony belsejében 230 lépcsőt kell megmászni.

Ne csak a tornyot nézd meg Luccában:

Tudtad? A 14. században számos torony tarkította Lucca egét, a harangtornyok mellett a vagyonos családok saját famíliájuk erejét, tekintélyét szimbolizáló építményeket is emeltek, és azon versengtek, hogy kié lesz a magasabb. A valamivel több mint 44 méteres Torre Guinigi különlegessége azonban a magyaltölgyekben rejlett. Hogy pontosan mikor alakították ki rajta az apró, panorámás kertet, nem tudni biztosan, azonban az 1600-as években már szerepelt egy várost ábrázoló rajzon.

Remek híreink vannak

Azt hallottad, hogy márciustól érkezhet a vakcinaútlevél? Utazási szakértők pedig elmondták a véleményüket, mikor vehetjük ismét nyakunkba a világot. Digitális Covid-igazolvány érkezik a légi közlekedésben. A mérvadó utazási trendekre is fény derült! Izgalomban sincs hiány: hét és fél óra alatt mászták meg a világ legnagyobb kéményét.

(Nyitókép: unsplash)

via