A járványhelyzet ellenére kinyit a Városligeti Műjégpálya

November 19-től nyitotta meg kapuit.

Tizenkétezer négyzetméternyi jégfelületen lehet majd csúszni, mászni, esni, és kétezer pár kölcsönözhető korcsolyával is készült az üzemeltető.

Lehet kérni oktatást is, úgyhogy fel kell készülni rá, hogy óvodások és kisiskolások is próbálgatják majd a pályán ezt a sportot.

A jegyeket – amelyek ára évek óta változatlan – a járványügyi szempontokat figyelembe véve érdemesebb online megvásárolni, de természetesen a helyi jegypénztárakban is van erre lehetőség.

A teljes szezonban rengeteg programmal és sok-sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Városligeti Műjégpályán! Az aktuális programokért érdemes figyelni a Facebook oldalunkat – olvasható a Városi Műjégpálya oldalán.

A Városligeti Műjégpálya 1870. január 29-én kezdte meg a korcsolyázó tömeg fogadását, mikor is Rudolf koronaherceg ünnepélyesen megnyitotta kapuit. A jégpálya megnyitását az 1869. november 12-én a Duna parti Steingasser (Petőfi) kávéház kártyatermében megalakult Pesti Korcsolyázó Egylet tette lehetővé, aki hosszas és kitartó közbenjárás után engedélyt kapott a városi tanácstól, hogy a Városligeti tó egy részén minden télen korcsolyapályát alakítson ki, amin a pesti hölgyek és urak díjtalanul élvezhetik a korcsolyázás minden örömét. Az első „korcsolyacsarnokot” a tó partján felállított kéthelyiséges kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben tragikus módon leégett. Ezt követően a városvezetés végleges engedélyt adott az új épület megépítésére, ami pár éven belül fel is épült Lechner Ödön építész keze alól kikerült tervek alapján.

Megnyitja kapuit India. Országos kijárási tilalom lép érvénybe Ausztriában.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI és a Városligeti Műjégpálya oldala)