Jindo miracle sea road or mysterious sea route taken during when the tide is in. Famous landmark in Jindo, South Korea

A hely, ahol évente kétszer szétnyílik a tenger

Két dél-koreai sziget között minden évben előbukkan egy földsáv a tengerben, amelyen az érdeklődők átkelhetnek.

A dél-koreai Jindo- vagy Csin-sziget különleges természeti jelenségről ismert: évente általában kétszer kettéválik itt a Kelet-kínai-tenger, létrehozva egy keskeny földsávot, amelyen keresztül a helyiek és a kíváncsi turisták átgyalogolhatnak a közeli Modo-szigetére. A jelenséget Mózes csodájaként is emlegetik.

A természeti csoda március és június között két alkalommal következik be, és már 1975-ben jelentős népszerűségre tett szert, amikor az akkori dél-koreai francia nagykövet a Vörös-tenger bibliai szétválasztásához hasonlította egy francia újságban. A szigeten élő helyiek, illetve az egyre nagyobb érdeklődést tanúsító turisták minden évben négynapos fesztivál során ünneplik a jelenséget.

A körülbelül egy órán át látható, 2,8 kilométer hosszú földsávon tömegek indulnak meg a Jindónál jóval kisebb Modo irányába.

A tenger szétnyílása az árapály-tevékenységnek tudható be, és ami a víz szétválásának tűnik, az valójában a tenger szintjének csökkenése. A helyieknek a tudományos magyarázat mellett természetesen megvan a saját legendás elképzelésük is az eseményről. A történet szerint egykor rengeteg tigris élt a szigeten, és amikor rátámadtak a környező falvakra, az emberek a Modo-szigetre menekültek. Egy idős, Bbyong nevű asszonyt viszont véletlenül hátrahagytak.

Bbyong nagy magányában mindennap a tenger istenéhez imádkozott, hogy ismét találkozhasson a családjával. Álmában az isten megígérte neki, hogy másnap szivárvány tűnik majd fel a vízen, és azon keresztül a szerettei felkereshetik őt.

Amikor az asszony kiment a partra, a tenger szétvált előtte, és egy szivárványút jelent meg rajta, amin visszatértek hozzá a családtagjai.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images, wikipedia)