A Google Flights megmutatja, mennyit árt egy repülőút a bolygónak

Az új szolgáltatás célja, hogy minél tudatosabban válasszuk a fenntarthatóbb lépéseket az utazásainkkal kapcsolatban.

Az utazással és repüléssel kapcsolatos környezettudatosságot segít erősíteni a Google új kiegészítő alkalmazása. Megmutatja, mekkora az ökológiai lábnyoma az adott repülőútnak, amivel épp elérni akarjuk úti célunkat. Azzal, hogy az ár és az időtartam is bekerül a képletbe, lehetővé válik, hogy összehasonlítva a különböző járatokat, tudatosan azt válasszuk, ami a legkevésbé káros a környezetünkre.

Számos tényezővel kalkulál az alkalmazás: figyelembe veszi a repülőút hosszát, a megállók, átszállások számát, az ülések számát az adott járaton, a repülő típusát és az Európai Környezeti Ügynökség adatait.

„Ez a program – ami egy másik környezetbarát Google-kiegészítő, a hotelkereső után jött ki – nagyon hasznos lehet a klímaváltozás elleni harcban – mutatott rá Katharine Hayhoe, a Texasi Műszaki Egyetem professzora, a természetvédelmi program igazgatója. –Nagy rajongója vagyok a tudásnak, és azt gondolom, hogy egyszerűen az, hogy az emberek jobban figyelnek a szén-dioxid-kibocsátásra az utazásaik során, sokat segíthet.” Hayhoe a kalóriaszámláláshoz vagy a villanyszámlához hasonlította az ökológiai lábnyom mérését, amit az ismerősökkel, szomszédokkal össze lehet vetni – írja a Marie Claire.

 

 

Ez a magyar falu a vadnyugati kisváros miliőjét testesíti meg. Ez lett az ország legjobb cukormentes házitortája.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!