A falu, ami a jólétet szimbolizálja Észak-Koreában, valójában lakatlan

Észak-Korea egyik legfurább települését mutatjuk meg.

Észak-Korea a világ egyik legtitokzatosabb országa, hiszen a kommunista diktatúra miatt az ott lakók szinte egyáltalán nem érintkezhetnek külföldiekkel, a nemzetközi sajtó felé pedig igyekeznek mindig a legjobb arcukat mutatni.

Észak-Korea 1953-ban tűzszünetet kötött Dél-Koreával, melynek során megállapodást kötöttek egy demilitarizált övezetről is, ami négy kilométeres szélességben húzódik végig a két ország határán.

A Kidzsong-tong nevű település az egyetlen észak-koreai falu, ami az övezet létrehozása után is itt maradhatott, a másik Teszong-tong, ami már Dél-Koreához tartozik. A két falu 2 kilométerre fekszik egymástól, mégis olyanok, mintha teljesen más világban lennének. Kidzsong-tongot északon Békefaluként ismerik, ám a világ más tájain sokkal inkább propagandafaluként emlegetik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Josh Nelson (@noshuason) által megosztott bejegyzés

Az északiak hivatalos nézete szerint a település egy nagyjából kétszáz fős közösséget számláló hely, ahol van óvoda, iskola, kórház, sőt gyermekgondozási központ is. A valóságban azonban csak üresen álló épületek jelentik a falut, sehol nincs jele a lakosságnak.

Távcsővel azonban csak annyi látszik a faluból, hogy néha közmunkások sepregetik a teljesen üres utcákat, valamint katonák kapcsolgatják a lámpákat, hogy az élet látszatát keltsék. Az épületek csak betonvázak, még ablaküvegeik és berendezésük sincs.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: Instagram)