A balatoni lángos árai az egekbe szökhetnek idén nyáron

Bajban lesznek mindazok, akik békebeli lángosozással töltenék a balatoni üdülést. A talán eddig legkedvezőbben megúszható strandétel esetében idén drámai drágulással számoljunk, hiszen a készítéséhez esszenciális étolajárak is még jobban kilőnek majd.

Ahogy a Sokszínű Vidék cikkjében is írják, sajnos az eddig is eléggé elszaladt vízparti büfés árak idén csúcsra járhatnak, tekintve, hogy mind a logisztika, a szállítás, mind az alapanyagok ára egyre csak felfelé szökik. Májusban véget ér a hatósági árstop, vélhetően 30%-kal drágul majd a növényi olaj. Plafont még nem látni, csak a fokozatos drágulást. Ennek értelmében az eddig leginkább elfogadható áron beszerezhető, laktató, tipikus strandétel, a lángos ára is 25-30%-kal emelkedhet a tavalyihoz képest.

Tavaly egy natúr, feltét nélküli lángost 450-750 forintos áron kínáltak, a sajtos-tejfölös akár 1000 forintba is kerülhetett, idén akár 1200-1300 forintos zsebbe nyúlásra is számíthatunk, ha megkenetjük tejföllel és némi sajtot is látnánk rajta.

Forrásaink voltak: sokszinuvidek.hu, penzcentrum.hu