7 csodás hely, amiért szeretünk Szlovéniába átugrani

Szlovénia igazi gyöngyszem, ami ráadásul nincs is messze. Miért érdemes átugrani a szomszédba? Ezért a 7 különleges helyért mindenképp megéri.

Bledi-tó

Mi mással is kezdhetnénk a sort…nemcsak a külföldi turisták kedvence, de maguk a szlovénok is imádják. A Bledi-tó valóban meseszerű hely, ahol részt vehetünk hajókiránduláson, sétálva fedezhetjük fel a környező alpesi tájat, végigjárhatjuk a tavat körbevevő, 6 km-es ösvényt, melynek mentén kávézókban, bárokban, éttermekben pihenhetünk meg.

Ljubljana

Központján a Ljubljanica-folyó szalad át. A kis méretű szlovén főváros történelmi központja nagyrészt gyalogos terület. Itt láthatjuk a legszebb, régi épületeket. Ljubljana arculatát a város leghíresebb szülöttje, Joze Plecnik alakította ki, aki számára a legfontosabb az esztétikum és a harmónia volt a város megtervezésekor.

Triglav Nemzeti Park

Szlovénia legmagasabb pontja a 2864 m-es Triglav-hegy, mely körül az ország egyetlen nemzeti parkját alakították ki. Itt található a meseszép Bohinji-tó, körülötte túraútvonalakkal, melyek a 60 m magasról lezúduló Savica-vízeséshez futnak.

 

Rengeteg környéki, a Triglav Nemzeti Parkon belül található túralehetőség közül válogathattok a Trekhunton.

Postojna cseppkőbarlang

A fővárostól a tengerpart felé autózva, Postojna mellett található Szlovénia világszerte híres látnivalója. A Karsztvidékhez tartozó barlangok évente több ezer turistát fogadnak.

Már az 1600-as években is írtak a barlang létezéséről, de csak a 19. században kezdték feltárni.

Logarska Dolina

Mivel egy mindentől távoli vidékről van szó, mindenképp autóval menjünk. A legjobb úti cél lesz, ha békés helyen, a zajos világtól elvonulva szeretnénk kipihenni magunkat.

Tegyünk hosszú sétákat a friss levegőn, járjuk be a végtelen zöld tájakat, ismerkedjünk meg a kis falvakkal és rajtuk keresztül a szlovén gasztronómiával.

Szlovéniába szállást a Booking.com-on néztünk október legvégére, a határ természetesen a csillagos ég. De egy hétre, két fő részére 130ezer forintért ilyen, és ehhez hasonló apartmanokat találtok.

Soča-folyó völgye

A Trenta-völgytől Nova Goricáig fut a smaragdzöld folyó, mely rengeteg kiránduló és a vizisportok szerelmeseit is csábítja. Kajakozás, vadvízi evezés, kanyoning, siklóernyőzés, hegymászás nyújt lehetőséget itt a szabadban való kikapcsolódásra.

 

Először merészkedtek le a pokol kútjának mélyére. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: unsplash, pixabay, wiki)