60 éves az ikonikus budapesti presszó, a Bambi

A Frankel Leó út és a Fekete Sas utca sarkán található, teraszával a Bem térre néző Bambinál nem létezik retróbb hely Budapesten. Egyetértetek?

60 éves az ikonikus Bambi

1961. május 1-jén megnyitott Bambi talán csak a 60-as években nem volt retró, aztán évről évre egyre inkább. Ha szeretnél egy kis időutazáson részt venni, és keresed az utánozhatatlan békebeli hangulatot, akkor a Bambiban a helyed.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

B.Spring (@beataspring) által megosztott bejegyzés

A Bambiban – minden túlzás nélkül állítható – minden retró. Az asztalok, a székek, sőt az összes bútor és díszítőelem, a kávéfőzőgép, a poharak, a tányérok meg az evőeszközök is. Az étel- és itallap, a menü. Az oda járó törzsvendégek közül is sokan, elsősorban a dominózó öregek.

A Bambi körül hamar szárba szökkent kultusz máig tartja magát – csak kiegészült az évtizedek során a retró jelzővel. Már a 60-as években is több filmet forgattak itt: 1963-ban a Moldova György forgatókönyvéből született Száz évben egyszer című mozit, melynek egyik fontos mellékszereplője épp ebben a presszóban dolgozott. Amikor 1969-ben Simó Sándor a Szemüvegesek című filmjét forgatta, részben a Bambi törzsközönségéből válogatta ki a neves színészek mellé az amatőr szereplőket. Valószínűleg azért, mert a Bambi mindig is kedvelt helye volt a színészeknek és a művészeknek. Ide járt konyakozni Gobbi Hilda, szívesen töltötte itt az idejét Bujtor István is, és gyakran jegyzetelgetett valamelyik asztal mellett ülve Petri György is.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Bambi/Facebook)