5 túraútvonal, amit a kezdők is imádni fognak

A túrázás egyszerre hat testre, lélekre. Rövid időre kivonhatjuk magunkat a „forgalomból”, átadva magunknak az aktív pihenésnek. Nem szoktál túrázni? Épp ideje elkezdeni, segítünk, merre indulj!

Orfű – Abaliget

A teljes hossz 27 kilométer. Források, csónakázó tó, barlang, templom színesíti az útvonalat és a denevérmúzeum is útba esik.

Velem—Szent Vid—Hörmann-forrás—Írottkő

Csodás túraútvonal a nyugati országrészben, hossza 6,2 kilométer. Nem különösebben megterhelő, ezért bátran elindulhat bárki, a Szent Vid kápolnánál érdemes egy kis pihenőt beiktatni.

Amádé vár, Zempléni-hegység, Gönc, Telkibánya

A Károly Róberttel kekeckedő, végül alulmaradó kiskirályi Aba család ősi fészke, amiből az egyik torony töredékei maradtak fent. Pont ettől olyan, mintha az ember Eldoradót keresné egy közép-amerikai dzsungelben. Megér egy misét!

Kiskunsági Nemzeti Park, gyalogtúra a vízimadarak paradicsomában!

Kezdő túrázók kedvelt helyszíne a Kiskunsági Nemzeti Park, ahol nagy szintemelkedésre nem kell számítani, azonban a táj szépsége és érdekes élővilága garantálja a felejthetetlen élmények szerzését. A Nemzeti Park területén számos tanösvényt találni, úgy, mint a Kontyvirág-tanösvény, melyet végigjárva az információs táblák és esetleges túravezető segítségével megannyi új dolgot tudhatsz meg.

Hortobágy, a változatos füves puszta!

A Hortobágy végeláthatatlan pusztái, a múltat idéző gémeskútjai és változatos állatvilága csodálatos élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Kezdő túrázók kedvelt helyszíne, a sík terep és a területén átélhető megannyi élmény miatt, mely az erdős vidékeken tett gyalogtúrák után egy teljesen más világba varázsol el. A magyar túraútvonalak egyik legváltozatosabb élővilágával találkozhatsz a Hortobágyi Nemzeti Park területén, mely 1999 óta az UNESCO Világörökség része.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!