5 izgalmas helyszín, amiért érdemes átugrani Ukrajnába

Nem egy tipikus turistaparadicsom, de mondunk 5 okot, miért érdemes legalább egyszer ellátogatni Ukrajnába.

Magyarországról igen kevesen utaznak Ukrajnába, a legtöbben el se tudják képzelni, hogy Ukrajnába látogassanak, pedig rengeteg meglepetést tartogat.

Kijev

Ukrajna fővárosa és egyben legnagyobb városa, Kelet-Európa fontos ipari, kulturális és tudományos központja.

Kijev nem annyira a turisztikai attrakcióival, mint inkább a különleges stílusával, stabil hagyományaival és egyedi hangulatával különbözik a többi európai úti céltól. Világörökségi listán szerepel a Szent Zsófia (St. Sophia) székesegyház és a kijevi barlangkolostor, a Pecserszka Lavra, amit ha Kijevben jártok, mindenképp nézzetek meg.

A Szent Zsófia székesegyházat egyébként világ legértékesebb műemlékei közé sorolják, 1037-1046 között épült, a kijevi Rusz legpompásabb temploma volt.

A város légi közlekedése három nemzetközi repülőtéren zajlik, melyből kettő utasszállításra alkalmas, egy pedig teherforgalmat bonyolít.

Dzsarilgacs-sziget

Ukrán Maldív-szigeteknek nevezik a Dzsarilgacs-szigetet, a Fekete-tengerbe hosszan belenyúló szigeten érintetlen, tiszta homokos strandok, meleg tengervíz fogadja az ide látogatókat. A sziget 56 négyzetkilométer és a 42 km hosszúságú és egyedülálló növény, és állatvilága teszi különlegessé.

Kamjanyec-Pogyilszkij

A 12. századbeli erődítmény Nyugat-Ukrajna legszebb vára, ahova egy szűk viadukton át lehet eljutni. 1816-tól 1914-ig börtönként működött, napjainkban múzeumként funkcionál. Igazi időutazás.

Csernyivci

A középkorban a város a Moldáv Fejedelemséghez tartozott, később a Habsburg Birodalomhoz került. Az első világháború után Románia része lett, majd a második világháború után kerül a Szovjetunióhoz. A város építészetén tehát ez a monarchiás hatás elegyedik a román stílussal, amiből egy érdekes egyveleg született.

Bilhorod-Dnyisztrovszkij és Zatoka

Amit itt érdemes felfedezni, az a tengerparti vár, ami fantasztikus látványt nyújt. Itt más látnivaló igaz nincs, de a vár megér egy kört.

 

Ez a spanyolországi rózsaszín tó titka. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

 

(Forrás: termalfurdo.hu, wikipedia, ruba.blog.hu)

(Fotók: Getty Images, flickr, wikipedia)