5 izgalmas helyszín, amiért érdemes átugrani Romániába

Mert Románia is megér egy misét...

Vannak helyek, amiért Romániára is érdemes időt szánni, ráadásul itt van a szomszédban, azaz autóval is könnyedén kivitelezhető az út.

Radnai-havasok

A Keleti-Kárpátok legmagasabb hegysége remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a kezdő és haladó túrázók számára egyaránt. Az 50 kilométer hosszú hegygerinc több mint 20 különböző túraútvonalat kínál a kirándulóknak, melyek segítségével gleccsertavakat, vízeséseket és barlangokat járhatunk be. Itt található a Lóhavasi-vízesés, ez az ország legmagasabbja a maga 80 méterével, valamint itt helyezkedik el Románia legmélyebb barlangja is.

Kolozsvár

Erdély történelmi központja és legjelentősebb városa. Románia 2. legnagyobb települése, amely egyike volt a hét erődített városnak, amelyekről Erdély német nevét (Siebenbürgen) kapta.

A magyar történelem egyik kiemelkedő városa, ahol Mátyás király és Bocskai István született. Kolozsvár főterén található Mátyás király emlékműve, amely az egyik legszebb magyar lovasszobor.

A főtér másik ikonikus látványossága a Szent Mihály-templom. Erdély második legnagyobb alapterületű temploma a 76 méteres tornyával csodás épület.

Október 20-25 között két személy részére Kolozsváron a szállást már 39ezer forinttól is lehet találni, ingyenes lemondással.

Gyilkos-tó

A legismertebb erdélyi tó létrejöttét az 1837-ben történt kőomlás okozta, amely elzárt több patakfolyást is. Igazi természeti ritkaság, páratlan látvány a rozsdás vörös víztükörből meredező fatörzsek csonkjaival és a tó mögötti Kis-Cohárd irdatlan nagy sziklatömbjével.

Segesvár

Románia egyik legromantikusabb településének tartják Segesvárt, amelynek macskaköves utcáin sétálni olyan, mintha visszautaznánk az időben. Várának egykori 14 tornyából 9 még most is áll, 14. században épült óratornya a város egyik jelképe.

Segesváron októberben 5 napra, 2 személy részére 3 csillagos szálloda ugyancsak foglalható 40ezer forintért.

Parajdi sóbánya

Székelyföld egyik legkülönlegesebb látványossága a parajdi sóbánya és a falu melletti holdbéli tájra emlékeztető Só-szoros és Só-szakadék. A Parajd környéki Sóvidék Európa egyik legnagyobb sókészletét rejti a föld alatt. Odalent nemcsak a só gyógyító erejét kihasználók, de a kikapcsolódni vágyók is bőven megtalálhatják számításukat. Világítással és szellőztető rendszerrel ellátott tárnákban alakítottak ki kalandparkot, játszóteret, szobrász és festőtáborok működnek.

 

+1 Törcsvári kastély

A törcsvári kastély  Brassótól 30 km-re délnyugatra, a Törcsvári-szoros előtt álló Törcsvár falu mellett helyezkedik el. Jelenleg múzeum működik benne. A popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon, bár sem a könyvbeli Drakula gróf, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez.

 

 

Ez a spanyolországi rózsaszín tó titka. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: wikipedia, pixabay)