5 dolog, ami Máltát vonzó úti céllá teszi

Különleges, közkedvelt a turisták körében, és most neked is meghozzuk a kedvet ehhez a különleges szigethez!

Nagy hiba, ha nem szerepel Málta a bakancslistádon. Miért érdemes megnézni? Íme:

Segítőkészség

Málta lakosai híresek a vendégszeretetükről, segítőkészségükről – akárcsak a spanyolok. Ez a jellemzőjük a máltaiaknak kultúrájukban gyökerezik, ennek megfelelően természetükből fakad. Egy szóval ne féljetek kérdezni, egészen biztosan megtaláljátok a megoldást egy kis segítséggel.

Jól beszélnek angolul

Málta a brit birodalom része volt (közel 160 évig, majd 1964-ben függetlenné vált), ami komoly hatást gyakorolt a területre. Ennek köszönhetően a legtöbben jól beszélik az angol nyelvet. Az angol turistákkal való kommunikáció nem akadály.

Remek az időjárás

A máltai időjárás az egyik legfőbb vonzerő a szigetre látogató turisták számára. A kedvező nyári időjárás azok számára is tökéletes, akik elsősorban strandot/tengerpartot keresnek és napsütötte nyaralásra vágynak. A telek a viszonylag magas hőmérséklettel enyhék, és összességében magas a napsütötte órák száma.

Nincs hiány gyönyörű tengerpartokból

A legszebb tengerpartok a sziget keleti részén húzódnak. Ezek közül a legnagyobbak és a leglátványosabbak egyike a Mellieha Bay, továbbá a Golden Bay és a Ghajn Tuffieha.

Szállodák

Az ötcsillagos luxushotelek, illetve az elérhetőbb négy- és háromcsillagos apartmanok mellett számos önellátó apartman és hostel is található itt. Üdülőhelyek és szállodák Málta északi partja mentén, St. Julian’s, Buġibba / Qawra és Sliema városok közelében találhatóak a legnagyobb számban.

Máltára már 145.ezer forintért is találhatunk szállást a Booking.com oldalán 1 hétre, két felnőtt részére főszezonban, azaz július 21-28 között. Természetesen a határ a csillagos ég.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia, invia.hu, booking)

(Fotók: Getty Images)