49 ingyenes strand van a Balatonnál

Lehet válogatni!

Félszáz szabadstrand várja a nyaralókat a Balatonnál, sok fizetős helyen is csak pár száz forint a belépő – legalábbis  a Magyar Nemzet szerint.

A cikkből kiderül, hogy 49 ingyenes és 58 belépőjegyes strand közül lehet válogatni a Balatonnál. A lap a helyi önkormányzatokra hivatkozva azt írta, hogy egyre kedveltebbek az utóbbi időben komoly forrásokból korszerűsített szabadstrandok.

“Van balatoni üdülőhely, ahol nem is találni fizetős strandot, más településeken pedig a fizetős strand mellett több szabadstrand fogadja a nyaralókat” – áll a cikkben.

A Balatonnál nagyon elszálltak az árak, az alapanyagárak emelkedése – a legszembetűnőbb változás az étolaj árában tapasztalható: közel 40 százalékkal emelkedett – a Balaton-parti vendéglátóegységeknél is drágulást hozott. Tavaly 800 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, az idén az ezer forintot közelíti. Ugyanez a helyzet a népszerű hekktörzs esetében is, melynek 10 dekagrammja 50 forinttal kerül többe az előző évhez képest.

 

 

 

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI és via)