30 éve hagyták el a falut a lakói, elképesztő, hogy néz ki most

Houtouwant az 1980-as években még több mint kétezren lakták.

Houtouwan Sanghajtól 40 mérföldre keletre, a Shengsi-szigetek egyikén található. Az egykor virágzó halászfalut az elmúlt három évtizedben visszafoglalta a természet, a zöld növényzet benőtte az egész települést.

Houtouwan az 1980-as években kétezer halásznak és családjaiknak adott otthont. Ám mivel távol esik mindentől, a falu lakói gyakran küzdöttek élelmiszer-ellátási problémákkal, a kis öböl lassan képtelen volt kielégíteni a növekvő halipari igényeket, és nehezen volt megoldható a gyermekek oktatása is. Mindezek miatt az 1990-es években a Houtouwan lakói kezdtek elköltözni, 2002-re pedig a falu hivatalosan is elnéptelenedett. Ma már csak pár ember lakik itt, a buja növényzet pedig benőtte az óceánra néző halászfalu elhagyatott házait.

2015-ben azonban a kínai netezők körében hírnevet szerzett magának a település, amikor egy fotósorozat jelent meg a természeti erők által visszafoglalt, zöld növénnyel borított szellemfaluról. A házakban maradt bútorok és különböző háztartási cikkek szinte megkövültek, évtizedek múltán is ott állnak, ahogy a falubeliek a távozásuk idején hagyták őket.

via