3 különleges természeti képződmény, amik mintha nem is evilágiak lennének

A rejtélyes természeti képződményekre mindig is kíváncsiak a vérbeli kalandorok. Most hoztunk hármat, amit egészen biztosan te is szívesen megnéznél közelebbről.
Nagy kék lyuk, Belize

Számos búvárt és felfedezőt, köztük a francia író-kutatót, Jacques Cousteau-t is rabul ejtette a világ legnagyobb víznyelője, amely körülbelül 304 méter átmérőjű és 122 méter mélyre süllyed.

2018-ban egy expedíciós csapat Jacques unokájával, Fabien Cousteau-val és Sir Richard Bransonnal egy tengeralattjáróról készített videót, amely feltárta a cseppköveket a víznyelő mélyében, de további azonosíthatatlan képződményeket is találtak.

Hillier-tó, Ausztrália

Egy rágógumi színű tó látványa több, mint meghökkentő és egyben érdekfeszítő is. Ráadásul felülről nézve, a Csendes-óceán végtelen, kék vizével párba állítva, még inkább szürreális látványt nyújt a Hillier-tó. Az, hogy mitől vált ilyen elképesztően élénk pink színűvé a vize, máig rejtély, a leggyakrabban felhozott elméletek szerint a tó magas sótartalma okozza.

Moeraki sziklák, Új-Zéland

A sziklák szokatlanul szabályos, csaknem gömb formájúak Új-Zéland partjainál. Az ősi maori legenda szerint ezek valaha ételtartó edények voltak, amelyek egy ezer évvel ezelőtti hajótörésből származó rakomány darabjaiként kerültek a partra. Egy másik népszerű elmélet szerint azonban földönkívüli tojások. A geológusok úgy vélik, körülbelül 65 millió évvel ezelőtt az üledékben képződtek a tengerfenéken, végül a Koekohe strandot választották otthonuknak.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via