225 tonna jégből épül a Tátra látványossága

Idén is megépül a jégtemplom.

Az már biztos, hogy idén is megépül a szlovákiai Tarajkán a látványos jégtemplom – írja a magas-tatra.info.

A lap cikke szerint Szlovákiából, Csehországból és az Egyesült Államokból érkezett 20 jégszobrász dolgozik a téli Tátra egyik legkedveltebb látványosságán, melynek megépítésére közel egy hónapjuk van.

Várhatóan november 19-én nyitják meg a nagyközönség előtt, az idei jégtemplom tematikáját akkor osztják meg a nyilvánossággal.

Az Ótátrafüredre kirándulók egyik kihagyhatatlan célpontja mintegy 225 tonna jégből készül el, a jeget néhány napja Lengyelországból szállították a helyszínre.

Mint írják, a jégszobrászoknak nincs könnyű dolguk, a jég megmunkálhatósága miatt igen alacsony, mínusz 7 Celsius-fokos hőmérsékleten kénytelenek dolgozni, miközben kint a Magas-Tátrában gyönyörű indián nyár van, a külső hőmérséklet napközben egyes napokon tíz fok körül van. A jégtömeg szilárd állapotban tartásához szükséges hőmérsékletet a kupola segítségével, valamint speciális hűtési technológiával sikerül fenntartani, a kupola és a hűtés egész télen megfelelő állapotban tartja a jégből készült attrakciót.

Lucia Blašková, a Magas-Tátrai Regionális Turisztikai Szervezet (OOCR) ügyvezető igazgatója hozzátette, a Magas-Tátra turisztikai szakemberei nem számítanak a tavalyi forgatókönyv megismétlődésére, amikor a lezárás miatt jelentősen csökkent a látogatók száma.

 

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitó: Facebook / Región Vysoké Tatry – High Tatras Region)