2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

A kutatások szerint világszerte egyre nő a vágy az utazásra.

A World Travel & Tourism Council legfrissebb jelentése szerint jövőre többet utazhatunk, mint a pandémia kitörése előtt, köszönhetően annak, hogy az emberek soha nem látott mértékben éreznek késztetést arra, hogy felfedezzék a világot.

A belföldi utazások után a beutazó turizmus is felpörög

A vizsgálat eredményei szerint a belföldi utazások növekedése jelentősen meghaladta a nemzetközi turizmus adatait, és 2022-ben várhatóan még tovább fog emelkedni.

A járványból a legjobban az Egyesült Államok jött ki, 2020-hoz képest idén 35,6 százalékkal nőtt a belföldi utazások száma, jövőre pedig további 28,4 százalékos emelkedést várnak.

A világszerte dinamikusan növekedő utazási kedvnek köszönhetően nő majd a fogyasztói költés, új munkahelyek jönnek létre és a GDP is emelkedik. A prognózis szerint összességében 2022-ben az utazások várhatóan közel kétmilliárd dollárt termelnek majd az Egyesült Államok gazdaságában, ennek eredményeként az utazási szegmensben 26,2 százalékkal több, közel hárommillió új munkahely keletkezik majd.

Hatalmasat szakíthat a turisztikai szektor

Míg 2020-ban és 2021-ben a belföldi utazás generálta a legnagyobb bevételt, 2022-ben a nemzetközi utazások is felpörögnek.

November 8-án az Egyesült Államok újra megnyitotta határait a világ minden tájáról érkező, oltott utazók előtt, és számos ország várja az amerikai turistákat is.

Az előrejelzések szerint ez valószínűleg közel 228%-os növekedést fog eredményezni az Egyesült Államokba utazók körében az idei évhez képest.

Olaszországban szigorítottak. Országos kijárási tilalom lép érvénybe Ausztriában.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via