Igazi különlegesség.
A BBC
Nemcsak Nepálban, de Bhutánban és India keleti oldalán is népszerű nassolni valónak számít. Az emberek gyakran ha nem is évekig, de órákig rágnak egy-egy darabot.
A sajt keménységét főként a magaslati klímának és a Himalája zord időjárási körülményeinek köszönheti.

Az elkészítéséhez szükséges tejet a helyiek által chaurinak nevezett állat adja, ami a házi jak és a szarvasmarha párosodása útján születik.
Története a legendák szerint évezredekkel korábbra nyúlik vissza, amikor a szegény helyieknek valamit kezdeniük kellett az extra mennyiségű tejjel, amit már eladni és elfogyasztani sem tudtak.
A chhurpi a helyiek szervezetére is jó hatással van, ugyanis ilyen magaslatokon már nem bővelkednek a friss élelmiszerekben, ahogy a fehérjedús táplálékokban sem.
Ki próbálná ki?
Te ismered a magyar lápvilágot? Itt található a világ legmérgezőbb tava.
Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!
(Fotó: wikipedia)