11 596 szavazat közül került ki győztesen az Év Kerékpárútja

Bringások, ez nektek szól!

Nem hozott nagy meglepetést az eredmény, hiszen már egy ideje a legkedveltebb kerékpáros útvonalnak számít a Poroszlót és Tiszafüredet összekötő bicikliút – írja a Travelo.

Az ország hét megyéjéből beérkezett pályázatok közül 2 976 szavazattal győzedelmeskedett az Tisza-tó felett átívelő kerékpárút. Az Aktív Magyarország közleménye szerint a tavalyi évben összesen 100 ezer kerékpáros haladt át a nyertes útszakaszon. A 6,5 kilométeres útvonalon, amelyet 2020-ban adtak át, minden kétkerekűvel utazó biztonságosan haladhat át, hiszen a sáv teljes egészében elkülönül az autós forgalomtól. Ez már önmagában is garantálja a legjobb biciklis túraútvonal címének elérését.

A győztes biciklis túraútvonal további előnye, hogy szinte mindenki számára könnyedén teljesíthető, hiszen végig sík terepen kell tekerni. Ami pedig igazi élvezet, hogy közben a festői szépségű Tisza tavi látványosságokban is gyönyörködhetünk. Az aszfaltozott kerékpárútvonal ugyanis végigfut a tó mentén. Találkozhatunk számos kikötővel, horgász lehetőséggel, éttermekkel, és olyan lenyűgöző madárvilággal, amelyet el sem tudunk képzelni. Akár családdal, akár baráti társasággal vágunk neki, igazi élményben lesz részünk. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy mivel a természet lágy ölén tekerünk, kevés helyen találkozhatunk árnyékot adó tereppel. A túra során pedig ne hagyjuk ki az Abádszalókon található hallépcsőt, amely Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosója.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: bringazas.hu)