100 ezer ingyen repülőjegyet ajánlott fel a Wizz Air a háború elől menekülőknek

Ezzel tudnak hozzájárulni a háború sújtotta zónákból menekülő, Ukrajnával szomszédos országokból repülővel utazni kívánó rászorulóknak. A 100 ezer jegy a készlet erejéig és március havi indulásra vonatkozik.

Február 27-én jelentette be a légitársaság, hogy visszavonásig felfüggeszti minden Oroszországból és Oroszországba induló járatát, a moldovai és ukrajnai légtérzár miatt.

Most pedig egy rendkívüli felajánlással élnek: március hónapban 100 ezer teljesen ingyenes jegyet ajánlottak fel azoknak a rászorulóknak, akik Ukrajnából, a háború elől menekülnek és Magyarországról, Romániából, Lengyelországból, Szlovákiából utaznának tovább. A jegyekhez érvényes ukrajnai személyazonossági okmányra van szükség. Egy kézipoggyász ingyenesen vihető fel a járatokra, ám a továbbiakért díjat kell fizetni.

A foglalásokat a https://wizzair.com/#/rescue oldalról lehet indítani.

Ezen felül a legtöbb európai járatra 29,99 eurós kedvezményt nyújt, illetve 69,99 eurós kedvezményt az Egyesült Arab Emírségekbe, Izlandra és a Kanári-szigetekre tartó háborús menekülteknek*.

Nem ez az első közlekedési könnyítés, hozzájárulás Magyarországon: A MÁV február 28-án tette ingyenessé az utazást a menekülők számára, akik úgynevezett “szolidaritási jeggyel” utazhatnak.

*Arról sajnos nincsenek egyelőre információk, hogy azok, akik nem rendelkeznek ukrajnai személyazonossági azonosítóval, de ugyanúgy menekülni kényszerültek az életveszélyessé vált zónákból (dolgozók, diákok például), élhetnek-e a kedvezményekkel. 

Forrásaink voltak: maxi-des.com, telex.hu, wizzair.com