Egy eurós házak Olaszországban: valóban megéri?

Az 1 eurós ház-akciókról bizonyára mindenki hallott. De valóban megéri? Olyanok meséltek, akik éltek a lehetőséggel.

Sokan játszadoznak el a gondolattal, hogy mi lenne, ha élnének a lehetőséggel, és egy gombóc fagyi áráért áttennék székhelyüket az idilli országba.m

Az urbanizáció eredménye az apró települések elnéptelenedése, az épületek pusztulása. Olaszországban a polgármesterek az egyeurós házak rendszerével állítanák meg a folyamatot, és lehelnének életet a településekbe. Az olasz mintával egyébként azóta már több ország kísérletezik.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak, akik élnek is az olaszok kínálta lehetőséggel, főleg az amerikai és a nyugat-európai állampolgárokat mozgatja meg az ajánlat. A vevők között sokkal kisebb számban vannak az olasz nemzetiségűek, egyes vélemények szerint azért, mert ők értelemszerűen jobban tisztában vannak a hátulütőkkel, a bürokratikus nehézségekkel.

A CNN Travel több vásárlót is megkérdezett az élményeiről, benyomásairól. Egy francia pár, Morgane Guilhot és a férje az elsők között voltak, akik a Szicília szívében fekvő városkában, Mussomeliben egy euróért házat vettek. Az 50 négyzetméteres, 15 négyzetméteres panorámás terasszal rendelkező ingatlant második családi otthonnak szánták, és mivel mindketten járatosak a felújítási munkálatokban, gyorsan lakható állapotúvá tették. Ők egyáltalán nem bánták meg a döntésüket, segítőkész és barátságos helyiekkel találkoztak, és bár az interjú idején még csak nyaralóként használták a házat, már azt tervezgették, hogy nyugdíjas éveik varázslatos helyszíne lehet.

Te belevágnál?

 

Ez a magyar falu a vadnyugati kisváros miliőjét testesíti meg. Ez lett az ország legjobb cukormentes házitortája.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: pixabay)